Renovation of the Mole Antonelliana residence hall

 

Together, we build the future!


Each room of Collegio is made of bricks, tiles, furnishings, lights, which are the foundations on which the dreams of girls and boys, who love to study and who are committed to achieving the best results grow.

Help us too to create the new Mole residence hall and to build life spaces, discussion and training for deserving students of Collegio Einaudi.

mole_gruppo_cantiere
 

Support the renovation of the Mole residence hall of Via delle Rosine!

Redeveloping the spaces of Collegio Einaudi means
investing in the potential and merit of students, who choose Turin as the home of their university studies.

 
Donate now
 
mole-cantiere-2
 

Thanks to your support it will be possible to create

148 study places

33 of which are new

Private bathroom in all rooms

no more common bathrooms

Habitability of the attic with the creation of large and bright study rooms

and guest rooms for visiting scholars

New layout of all common areas
Wi-Fi in all the premises
Eco-sustainable systems geothermal power plant, photovoltaic and solar thermal systems

gray water recovery and other interventions to reduce the environmental impact

mole-bagni

Mole residence hall before the renovation

The Mole residence hall was built in the heart of Turin in 1968, as a ‘male’ residence of Collegio Einaudi.

A 4-storey building, for a total of 5,500 square meters, which required urgent renovations, since more than 2/3 of the 115 rooms did not have a private bathroom, but only a sink and the services (showers and toilets) were in battery.

In addition, access to the building lacked suitable measures to overcome architectural barriers and the systems were unable to guarantee efficiency, despite the continuous ordinary and extraordinary maintenance.

Mole residence hall after the renovation

Colored, bright and student-friendly spaces.

The new Mole Section will have 148 study places (33 of which are new) in a single room with bathroom in all rooms.
The attic will be made habitable with the creation of large and bright study rooms and guest rooms for visiting scholars.
The common areas will be redesigned and enlarged.
The Wi-Fi network will reach all the premises.
And above all it will be a residence with a limited environmental impact, thanks to cutting-edge eco-sustainable systems, such as the geothermal power plant for heating, photovoltaic and solar thermal systems, the gray water recovery system, etc.)

rendering-camera-0
 

For further info, contact us

Elena Torretta - Head of Communication

Elena Torretta Head of Communication, Fundraising and Public Relations Office

comunicazione@collegioeinaudi.it